Dark Brownies

Dark brownieDeze brownies zijn fantastisch! Meer chocolade is niet mogelijk, heerlijk fudgie van binnen. Een van de weinige brownierecepten waar geen bakpoeder in zit.

  • 185 gr boter
  • 185 gr gehakte pure chocolade
  • 3 eieren
  • 230 gr witte basterdsuiker
  • 80 gr bloem
  • 60 gr cacaopoeder
  • 50 ml slagroom
  • 120 gr grofgehakte witte chocolade
  • 120 gr grofgehakte melk chocolade
  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 °C (160 °C voor hete lucht). Zet een pan met water op het vuur, smelt de boter en pure chocolade hierboven in een kom tot het een glad geheel is, meng met slagroom, daarna af laten koelen.

Klop met de mixer eieren en suiker licht en romig. Spatel het chocolade-botermengsel erdoor. Zeef de bloem, het zout en de cacaopoeder boven het mengsel en spatel het erdoor. Tot slot de overige gehakte chocolade erdoor en giet het geheel in een brownie bakvorm (als hij niet anti-aanbak is, een laagje bakpapier erin zodat de brownie er makkelijk uit te halen is). De brownie 35 tot 40 minuten in de oven, totdat de cake stevig is (met sateprikker kan je zien hoe vochtig de brownie van binnen is, er mag wel wat deeg blijven plakken).

Laten afkoelen en vierkanten van snijden.

Tips

  • De brownie voor serveren kort opwarmen in de magnetron
  • Heerlijk met een bol vanilleijs of een toef slagroom
  • Zelf een rijke vanillesaus maken is ook een mooie aanvulling om het tot een desert te maken

Dark brownie

Dark brownie

23 thoughts on “Dark Brownies”

  1. Ik heb je site pas net ontdekt dus een vraagje over een hele oude post: wat is een verstandige vervanger voor een brownievorm? Ik heb evt. een siliconen cakevorm, een anti-aanbak taartvorm, een siliconen vlaaivorm, of kan ik toch beter een met bakpapier bekleedde ovenschaal nemen? (en die heb ik dan weer in verschillende maten… wat een ramp!)
    Het klinkt als een errrrg lekker recept en ik wil het graag proberen!

  2. Wat een geweldig rijke brownies! Voor echte chocoladefreaks is dit heerlijk, ze vielen alvast heel goed de smaak. Ik heb ze alleen 45 min laten bakken, want anders waren ze nog veel te kleverig.

  3. ik ben er verslaafd aan en iedreen om me heen ook!!
    ik maak er vaak 4 te gelijk ook direct voor vrienden en familie…die vriezen ze in stukjes gesneden in. als ze dan eters hebben warmen ze de stukjes op bolletje ijs erbij en klaar!!
    heerlijk hmmmm

  4. Afgelopen weekend gemaakt. Was echt heerlijk!
    Ik heb ‘m wel langer in de oven laten staan (ongeveer 50 min.) en een heel klein beetje gist gebruikt (was volgens mij niet nodig)

    Ik heb een bakblik van de Xenos gebruikt, 23 x 23 cm met een hoogte van ongeveer 3 cm.

  5. deze brownies zijn heavy op zn best, heb ze gemaakt voor na het eten maar de vierkanten iets groter gesneden omdat ik er wel van hou maar met het laatste hapje ging het moeilijk, hij kwam iets meer tot zn recht na een dag in de koelkast en dan 20 seconde in de magnetron.

    maar dat kan zijn omdat ik hem niet lang genoeg liet afkoelen

Geef een reactie