Help, het hele huis ruikt naar vanille!

750 gram vanille. Wat moet je er mee? Het zijn ruim 100 stokjes, dus je kunt er makkelijk 400 crème brulées mee maken. Of 100 liter vanilleijs. Nee, het idee was gezamelijk vanille in te kopen, zodat de verzendkosten gedrukt/gedeeld konden worden. Zo doende heb ik een monsterbestelling gedaan van € 175,- bij tahiti-vanille.com en heb ik Bora-bora vanille, Raiatae vanille en grade A Madagascar vanille in huis gehaald. Nu kan ik ze mooi vergelijken en oordelen wat mijn favoriet wordt. De kosten per peul zijn een stukje lager uitgevallen omdat ze iets lichter per stuk zijn dan gedacht.

Iedereen die heeft aangegeven ook te willen proberen: Om het makkelijk te maken heb ik een webshop geïnstalleerd waar je ze kunt bestellen.  kattebelletje, Bert, remi en charlotte krijgen uiteraard voorrang. Ik heb de verzendkosten zo laag mogelijk geprobeerd te houden: ik verstuur ze vacüum verpakt in een enveloppe. Ophalen in Delft is ook mogelijk, als je je bestelling door hebt gegeven zal ik mijn adres geven.

Bestellingen kunnen hier doorgegeven worden

19 gedachtes over “Help, het hele huis ruikt naar vanille!”

 1. Mooie foto’s Jop! Maar ik moest wel even lachen. Ik hoop dat als je in het echt dingen uitmeet, je niet bij 1 maar netjes bij 0 begint? Of is dit consumentenbedrog? 🙂

 2. Trouwens, is 1 vanillie peul genoeg of te veel voor de Creme Brulee recept hier op Druppels.nl (voor 6 personen).
  Want ik neem aan dat deze peulen sterker zijn qua smaak.
  Heeft iemand hier enig idee/advies over?

 3. De buit is binnen, drie prachtige peulen en dwars door de verpakkingheen ruikje vanille, vanille en nogeens vanille.
  Deze peulen zijn totaal niet te vergelijken met die uitgedroogde troep uit de supermarkten en zijn nog vetter en voller dan de peulen welke ik vorig jaar bij de Ven/Sligro kocht.

  Ik moet nog wel bedenken wat ik er mee ga maken, voel me een kleine Herman de Blijker maar dan zonder sigaar en met een kleinere dikke buik.

  Dus nog even denken en dromen van wat ik er mee ga doen maar aan de vanille zal het niet liggen.

  Oh ja, laatst pannenkoeken gebakken met verse vanille in plaats van vanillesuiker. De reactie van iedereen was dat ze, de pannenkoeken veel lekkerder waren.

  Remi

 4. Met de billen bloot

  Inmiddels heb ik de creme brule gemaakt, de smaak was gewoonweg goed, maar bij de bereiding is iets mis gegaan waardoor de creme niet goed stolde. Ik weet nog niet wat ik verkeerd heb gedaan maar geef de schuld aan de oven. Niet do oven zelf maar de temeratuur regeling van de grote oven is niet helemaal goed meer en van de kleine oven (combi magnetron) wijkt heel erg af. Zelf denk ik dat ik ook een thermometer er bij moet gaan gebruiken.

  1e poging met twee half werkende ovens is helaas een beetje mislukt, voor de 2e poging ga ik denk ik eerst de oven vervangen voor een goed werkende.

  De geur en smaak van de bora bora is overweldigend en je ruikt haar door de verpakking heen.

  Heerlijk,

  Remi

 5. Erg jammer. Ik had graag een aantal pakjes Tahiti Raiatea bij je afgenomen.
  Laat even weten wanneer je weer groot gaat inkopen. Ik doe graag mee. Je kan me informeren via de mail maar ik kijk ook regelmatig op je website.

 6. Ik ben op zoek naar vanille exract en al surfend kwam ik op jouw
  website.Jammer dat je uitverkocht bent .Als je weer nieuw hebt ingekocht doe ik heel graag mee.
  Heb je misschien ook ervaring met vanille extract ?
  Zo ja weet je dan waar je dit kunt bestellen?

 7. Hoi,

  Ik zie dat je Madagascar vanille hebt, maar wat mij op valt, dat deze peulen dunner zijn als die bij mij op het werk.

  Deze zijn ook van ‘tahiti’.

  Leuk dat je dit zo verkoopt, want anders zou het lastig zijn hier aan te komen.

  Groetjes

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.