Over Druppels

Druppels.nl is een verzamelplaats rondom koken, maar dan wel met passie en smaak. Pure ingrediënten, oprechte smaken, geperfectioneerde recepten. Op deze website geen recepten uit potjes en pakjes, écht koken is gezonder, goedkoper en leuker.

Gezonder eten

Gelukkig is er een duidelijke trend waarneembaar waarin mensen weer gezond willen leven. Men is zich steeds bewuster van ingredienten en de kwaliteit van producten. Fabrikanten spelen hier leuk op in, “0% vet”-snoepjes, 35% minder caloriën, 3 stuks fruit in 1 flesje! Toch hebben meer mensen dan ooit last van overgewicht.

Fabrieksvoer

Kant en klaar voedsel uit de fabriek lijkt op de verpakking misschien heel gezond, maar er gaat toch echt niets boven verse ingredienten. Zelf bereide gerechten, zonder kleurstoffen, zonder smaakversterkers, conserveringsmiddelen of separatorvlees, zijn écht een stuk gezonder en hebben veel meer smaak.

Internationale keukens

Wel heeft het enorme aanbod aan potjes, pakjes en kant en klaar maaltijden ervoor gezorgd dat iedereen bekend is met de mexicaanse wraps, chinese mie, italiaanse pasta’s en indische rijstschotels. Wat dan weer jammer is, is dat deze gerechten uit een potje in de verste verte niet lijken op de gerechten uit het land van oorsprong, omdat ze daar het liefst altijd verse ingredienten gebruiken. Daarnaast worden de gerechten door de fabrikanten vaak aangepast aan de “Hollandse tong” die niet berekend is op al te gekruid eten. Als je echter zelf aan de slag gaat heb je dit net zo goed in de hand.

Ontwikkel je smaak

Ga je zelf in de keuken staan, dan ontwikkel je automatisch je smaak. Je gaat beter beseffen hoe de verschillende ingredienten bijdragen aan het gerecht, zeker als je lekker veel proeft tijdens het koken.

Heb ’t lef

Er zijn ontzettend veel websites en kookboeken te krijgen met gerechten uit de hele wereld, dus er is altijd genoeg informatie te vinden. Als ik een bepaald gerecht wil gaan proberen, loop ik meestal een aantal websites af om te kijken hoe verschillende recepten het aanpakken. Op basis daarvan bepaal ik hoe ik het zelf ga doen en ga dan gewoon aan de slag. Koken is geen rocket-science, een gerecht mislukt niet als je er een beetje meer olie bij doet, zelfs niet als je er 2x zoveel olie bij doet.

De Portemonnaie

Op tv zie regelmatig programma’s over mensen met geld tekort. Iedereen hoor je klagen dat ze niet rond kunnen komen. Hoewel dit geen website is over kostenbesparingen, is het wel zo dat je met zelf koken veel goedkoper uit bent. Zeker als je in grotere hoeveelheden kookt en de saus in porties invriest kan je voor een fractie van de prijs koken (bolognese saus, pesto, verse kruiden en indonesische gerechten lenen zich hier uitstekend voor). Als je vervolgens ook nog eens de moeite neemt de verse kruiden niet in de supermarkt (€ 1,50 voor een lullig takje peterselie is écht schandalig) te kopen, maar bij de groenteboer, dan hou je al snel euro’s over aan het einde van de maand.

In de leer

Mocht je na het lezen van het bovenstaande besloten hebben jezelf om te dopen tot kookgek/keukenprinses/culinair geëngageerd persoonlijkheid/amateurchef (doorhalen wat niet van toepassing is), ga dan toch gewoon koken…

Inhoud van deze site

Op alle artikelen en fotografie berust auteursrecht van druppels.nl. Je mag de recepten voor eigen gebruik uitprinten. Wil je een recept plaatsen op je eigen niet-commerciële website dan mag dat onder een aantal voorwaarden:

  • Je website is vrij toegankelijk voor het publiek
  • Je stelt ons op de hoogte van de plaatsing
  • Je plaatst een bronvermelding onder de tekst, incl. link naar druppels.nl

Wil je een recept opnemen in commercieel werk zoals een tijdschrift of kookboek, neem dan contact met ons op. Bij de meeste recepten kunnen wij ook hoge resolutie beelden leveren. Zonder onze uitdrukkelijke, schriftelijke toestemming is het onder geen enkel beding toegestaan enige inhoud van deze website over te nemen in drukwerk of commerciële websites.

2 gedachtes over “Over Druppels”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.