Chocolade maakt gelukkig!

Waarom voelen veel mensen zich beter als ze chocolade eten? Een deel van dat geheim is de stof: “fenylethylamine”, die van nature in chocolade zit. Deze stimuleert de hersenen op een positieve wijze. Chocolade maakt dus gelukkig!

Toch treedt er een schuldgevoel op bij mensen als ze een overdosis weg gewerkt hebben. Neem dan pure chocolade, het liefst 72% cacao. Je wordt er nóg gelukkiger van (zit het meeste fenylethylamine in) en bevat relatief weinig suiker (vergeleken met 52% of melkchocolade). Sowieso is dat geneuzel over caloriën niet nodig, gewoon bewuster gaan leven, maar daarover later meer.

3 gedachtes over “Chocolade maakt gelukkig!”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.