Light Brownies

Omdat de Dark Brownies vrij heavy zijn, hebben we een light variant in de aanbieding. Luchtiger, minder puur, minder klef. Een echte chocoholic zal de Dark Brownie prefereren, maar voor degene die iets voorzichtiger met de lijn om gaan is deze variant beter geschikt. Verwacht echter niet dat je van deze brownie af valt, maar het maakt je wél gelukkiger.

Light BrowniesVoor 16 brownies

  • 150 gr. pure chocolade
  • 135 gr boter
  • 2 grote verse eieren
  • 85 gr. witte basterd suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 85 gr. bloem
  • 50 gr grof gehakte pure chocolade
  • snuf zout

Verwarm de over voor op 175 °C (hete lucht 160 °C). Smelt de 150 gr. chocolade en de boter boven een pan warm water in een kom (Oui, au bain marie), maar de kom mag het water niet raken. Wordt de chocolade te heet, dan verbrandt het en dat willen we niet.

Met een mixer kloppen we de eieren en de suiker tot een dik stevig mengsel. Hoe langer je klopt, des te beter het eindresultaat.

Schep met een spatel het chocolade-boter mengsel door de ei-suiker mix, niet kloppen! Zeef de bloem en het zout erboven en schep het erdoor. Tot slot nog de brokken chocolade erdoor en dan in een ingevette, bebloemde browniebakblik storten.

25 minuten in de oven. Daarna laten afkoelen en in vierkante stukken snijden.

Variatie

  • Noten erdoor
  • Slagroom / Vanilleijs erbij serveren

2 gedachtes over “Light Brownies”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.