Kokkerellen bij Au Bain Marie

Ravioli bereidenNa een zomer lang hard doorwerken moest het er toch van komen, een uitstapje met ons bedrijf. Afgelopen zaterdag stond er een kookcursus op het programma. Dit na lang wikken en wegen, want wat is nu een leuk uitstapje was om samen met de wederhelften te gaan doen? Bij toeval kwamen we op Au Bain Marie. De filosofie van de dames achter Au Bain Marie paste helemaal in ons straatje, dus we waren het er snel over eens dat dit het moest worden.

Na een borreltje op kantoor zijn we afgereisd naar de monding van de Maas, in het havengebied van Schiedam bevindt zich het onderkomen van het duo. We waren wat laat, maar dat mocht de pret niet drukken en we werden ontvangen met een frisse cocktail en heerlijke hapjes. Het thema van de avond was veel proeven en de passie voor heerlijk eten mee naar huis nemen. En dat is zeker gelukt!

3 x BalsamicoEerst proeven

Met een aanstekelijk enthousiasme werden we rondgeleid door de wereld van echte, pure smaken. We begonnen met ambachtelijke worstjes met truffel honing mayonaise, een proeverij van balsamico azijn (een 35 jarige delicatesse in combinatie met een rijpe vijg), nog meer proeven van rauwmelkse kaasjes uit Zwitserland en toen nog het verschil proeven tussen ambachtelijke en “moderne” martini (bij het schrijven loopt het water me alweer in de mond).

Ongekookte, zelfgemaakte ravioliAan de slag

Nu de smaakpapillen warmgelopen waren kregen we de kookinstructies. De groep werd verdeeld in 6 groepjes voor het bereiden van ons diner. Het diner bestond uit een vitello tonnato vooraf gevolgd door een verse pompoensoep. Het hoofdgerecht van ossehaas in zoutkost gebakken, tarte tartin van venkel (super!) en ravioli was bereid met top ingrediënten. De ravioli, overgoten met een salieboter, was gevuld met een mengsel van kruiden, ricotta en gebakken cantharellen. Ik denk dat dit weinig verdere uitleg behoeft. Dit alles vergezeld door erg lekkere wijnen.

Venkel Taartjes

Het diner werd afgesloten met een dessert van pruimen, appelcompote, butterscotch en romige Griekse yoghurt, koffie met friandises en een heerlijk glaasje sherry. Ter afsluiting kreeg iedereen de recepten mee naar huis, maar die worden hier niet prijs gegeven. De dames van Au Bain Marie hebben iedereen in het team laten genieten van lekker eten en ook laten zien dat koken echt niet moeilijk is, als je maar goede ingrediënten gebruikt.

Benieuwd naar dit gepassioneerde duo? Kijk op de website van Au Bain Marie of kom naar de Kunsthal Kookt waar ze ook aanwezig zullen zijn om workshops zullen geven.

Au Bain Marie
Admiraal Tromphof 4
Schiedam
www.aubainmarie.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.