Fugu, Rotterdam

Fugu Fish“No, sorry sir, the Dutch government does not allow us to serve Fugu, it’s too dangerous.”

Helaas, in het meest bureaucratische landje ter wereld wordt geen Fugu geserveerd. Het gelijknamige restaurantje in het Westerlijk handels terrein in Rotterdam biedt echter genoeg andere keuzes, waardoor kiezen des te lastiger is. Het bedienend personeel begroet je met een Japanse vriendelijkheid in gebroken Engels, waardoor je meteen een behagelijk buitenlands sfeertje bekruipt.

FuguWe hebben ons eigen “menu degustation” samengesteld met allerlei gerechtjes van paling terriyaki tot sashimi, van tempura tot ossehaas met knoflook (het onthouden van de Japanse namen is toch altijd weer lastig), erg lekker allemaal. Bij de Japanse keuken heb ik altijd vrij snel het gevoel dat de varieteit aan smaken snel “overlappingen” gaan vertonen, maar dat was hier zeker niet het geval.

De prijzen zijn voor Japanse begrippen reasonable, zeker in verhouding met de lekkere gerechten. Dit restaurant is een aanrader voor iedereen die kennis wil maken met de Japanse keuken zonder hiervoor al te diep in de buidel te hoeven tasten.

Fugu
Westelijk Handelsterein
Rotterdam
www.fugu.nl

2 gedachtes over “Fugu, Rotterdam”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.