Heel erg puur

De Pure KeukenVoor kerst heb ik een boek gekregen wat al een tijdje op mijn verlanglijst van boeken stond: De Pure Keuken van Donna Hay. Ooit een keer geleend in de bieb en ik was meteen verkocht. Er zaten direct een aantal recepten bij die ik nog steeds regelmatig maak, maar vooral de foto’s zijn voor mij een inspiratiebron voor mijn eigen food-fotografie.

Pure ingrediënten zijn noodzakelijk

Het is een mooi boek, fantastische foto’s, met eenvoudige maar lekkere recepten. Het boek is ingedeeld op thema’s, op basis van specifieke ingrediënten, zoals chocolade, citroen, zout&peper of gember. Vooral de mooie foto’s maken het echt zo’n boek wat je op de bank lekker gaat zitten lezen. De recepten zijn zo geschreven dat mooie ingrediënten goed tot hun recht komen, kwaliteit wordt dus beloond. De gerechten variëren van Japans, Chinees, Thais tot Frans of Amerikaans.

Helaas hier en daar wel wat vertaalfoutjes en onduidelijke ingrediënten (zoals “sojasaus”. Ja, welke soyasaus precies?).

De Pure Keuken
Donna Hay
ISBN: 9043901997
192 Pagina’s
Jaar van uitgave: 2001

» Bestel dit boek op bol.com

2 gedachtes over “Heel erg puur”

  1. Ik vind hem er ook zeer smakelijk uit zien en kreeg hem voor kerst van m’n broer uit New York, alleen dan de originele, dus ik moet eea nog even vertalen voor het koken…..

  2. Een andere tip: Ik ben verslingerd aan ” De Last Minute keuken” van Donna Hay. Ideaal voor als je geen tijd hebt om lang in de keuken te staan. Recepten zijn erg eenvoudig en werkelijk snel klaar. Het is een heel prettig boek om uit te koken en ook hier weer prachtige foto’s en mooi opgemaakte borden. Kortom, als je geen keukenprinses bent en toch indruk wilt maken op je gasten moet je zeker dit boek aanschaffen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.