Olijfolie boter

Een stokbroodje kruidenboter is een graag geziene aanvulling op een barbeque. Voor olijfolie verslaafden echter een lekkere variant: doe een kommetje met dikke wand met olijfolie een uurtje in de vriezer. Het resultaat is een smeerbare boter.

Natuurlijk zijn er talloze combi’s te verzinnen:

  • Olijfolie en een beetje zout, peper, knoflook, peterselie, dille
  • Olijfolie, gepureerde tomaat zonder schil, zout, bieslook
  • Olijfolie en geraspte parmakaas

Door het zout zal het vriespunt van de olie lager komen te liggen, waardoor hij beter smeerbaar blijft wanneer je hem langer in de vriezer laat staan. Bij teveel zout krijg je hem helemaal niet meer gestold.
Tip: als de olie eenmaal gestold is, Bewaar hem dan in de koelkast, hij blijft dan gestold (mits hij niet boven de 7 graden uit komt) en prima smeerbaar.

2 gedachtes over “Olijfolie boter”

  1. Als je wilt weten of je echte goede olijfolie hebt of een mengsel van alles en nog wat, is de echte virgin olijfolie onder de 8 graden wat vlokkerig. Dan weet je dat je de goede hebt, dit komt door de natuurlijke ingredienten die dan gaan stollen. Is daarentegen de olijfolie helder onder de 8 graden, dan weet je dat je te maken hebt met een vermengde olijfolie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.