Kunsthal Kookt! – Openingsdag

Kunsthal - Au Bain MarieOp uitnodiging van Au Bain Marie, waar we laatst een workshop bij hebben gedaan, waren we welkom op de opening van het festival voor de echte Smaak, Kunsthal Kookt! Uiteraard was Au Bain Marie ook aanwezig met hun stand vol lekkere hapjes om iedereen te laten proeven.

Kunsthal - Opening door Renee BergkampOpening

Omdat Cees druk was met de algemene beschouwingen, werd het festival gisteravond om 18:00 officieel geopend door Renee Bergkamp (Directeur-Generaal van het ministerie van Landbouw). In haar speech haalde zij onder meer aan hoe belangrijk het is dat men biologisch eten gaat kopen in de supermarkt (terwijl het festival er juist op staat dat je je eten koopt bij de kleine ambachtelijke producent). Na haar speech kreeg zij het manifest van de smaak aangeboden. Het doel is om ook in Nederland een jaarlijkse week van de smaak op te zetten, zoals dit ook al in landen om ons heen gebeurt.

Kunsthal - HermanSfeerimpressie

Op de openingsdag werden er nog geen workshops gegeven. Wel was Herman den Blijker te zien in het Kooktheater met de producten van Schmidt Zeevis. Daarnaast is er een grote hal vol met standjes waar je kan kijken, ruiken en proeven. Hieronder een kleine impressie van de aanwezigen en hun waren.

Kunsthal Kookt! - Schmidt ZeevisKunsthal - Proef!Kunsthal Kookt! - Kees RaadtKunsthal Kookt! - MennoKunsthal Kookt! - Wolverlei GeitenhouderijKunsthal Kookt! - Wild and SavouryKunsthal Kookt! - Westlandsche speciale groentenKunsthal Kookt! - Westlandse druif

 

Ga ook!

Ik kan niet anders dan iedereen aan te raden ook een kijkje te nemen op het festival. Ik ga het weekend in ieder geval nog een keer langs.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.