Harbour Club, Maastricht

Harbour ClubDeze eetlocatie met strak interieur bevind zich in de gewelven van het pakhuis langs het water bij “’t Bassin”. De eerste indruk is al meteen goed, bij binnenkomst sta je aan een strak aangeklede bar die voor het grootste gedeelte gedekt is en gesierd wordt door rode stoelen. Dit is zo’n restaurant waar nog echt overal aandacht aan besteed wordt. Tafels strak opgemaakt, bediening is beleefd, attent en ziet er chique en verzorgd uit, borden zijn mooi opgemaakt en de smaken zijn harmonieus. Ik heb het idee dat we deze vorm van gastvrijheid in de Randstad een beetje verleerd zijn.

We zijn met een grote groep van 12 man, we willen graag eerst buiten (waar de tafel reeds gedekt stond) een aperitiefje drinken om vervolgens binnen van het diner te genieten. Natuurlijk, geen probleem, de bediening lacht en dekt direct nog een tafel binnen (voor 12 man). Buiten bestellen we alvast, dan hoeven we niet zo lang te wachten als we aan tafel gaan.
Harbour ClubPrijzen varieren van € 32,- voor twee gangen naar keuze tot € 45,- voor 4 gangen of een uitgebreid weekmenu voor € 55,-. Ieder bord ziet er als een kunstwerk uit. Het eten is erg lekker (bv. malse lamsstukjes is eigen braadjus of de ossehaas met madeirasaus), maar, kritisch als we zijn, de gerechten zijn niet volmaakt. Maar dit hoeft ook niet, want de formule klopt. Juist de focus op alle zaken om het eten heen, die jou gast maken zijn hier, naar onze mening, goed verzorgd.

Om 9 uur zit het binnen vol en ondanks dat het buiten niet warm meer is, schuiven er toch ook nog mensen op het terras aan een tafeltje. We zijn dus zeker niet de enige die zich hier graag te gast voelen. Kortom, deze club mag zeker worden toegevoegd aan het lijstje met restaurants waar je wél als gast behandeld wordt.

Harbour Club
Bassinkade 4
Maastricht
www.harbourclub.nl

Een gedachte over “Harbour Club, Maastricht”

  1. Being an English speaker (my Dutch is excellent too) I presume – after reading your glowing, gushing remarks about Harbour Club – that none of the dinner guests partook (ate) the toxic main meal which consisted of ACID CABBAGE! YIKES – What other scary things are on the menu in this restaurant?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.