Fromage de chèvre au lait cru

BanonOnze C1000 heeft wel eens leuke kaasjes in de aanbieding. Vaak tegen de houdbaarheidsdatum aan, zo ook laatst. Ditmaal wel een erg lekker kaasje, wat ik in de toekomst niet meer laat liggen als ik hem tref. Een vierkant houten kratje, met daarin een pakketje van kastanjebladeren. Banon AOC stond erop. De geur en de lichte schimmel op de bladeren verklapte dat deze snel genuttigd zou worden.

Banon

Banon AOC

De Banon kaasjes komen in verschillende varianten, jong, rijp, vierkant, rond, schapenmelk, geitenmelk en soms ook koeienmelk (in de winter). Leuk is dat je op hun website precies kunt zien waar je kaasje vandaan komt.

Incroyable

Niet vaak heb ik zo’n intense smaaksensatie meegemaakt! Wat een genot! Bij het aansnijden liep de kaas direct uit, ’t was dweilen met de kraan open.

Au Lait Cru, wat een zegen! Laten we hopen dat de regelneefjes in de EU op tijd inzien dat ze op hoog tempo de rauwmelkse kaas aan het uitroeien zijn met hun hygiëneregelgeving…

BanonKunsthal Kookt! - Wolverlei Geitenhouderij

2 gedachtes over “Fromage de chèvre au lait cru”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.