Vragenuurtje via Google – Oktober 2006

GoogleAfgelopen maand hebben meer dan 1600 bezoekers ons weten te vinden, waarvoor dank aan jullie allen! Het overgrote deel komt via google bij ons terecht. Hierbij wordt bijvoorbeeld veel gezocht op “zelf pasta maken“. Toch komen er soms ook mensen op druppels.nl met een vraag die (nog) niet door de site beantwoord wordt, zoals “zelf ravioli maken”. Natuurlijk kunnen we niet iedere zoekopdracht verder helpen (zoals “pasta carbonara uit pakje”), maar een aantal wil ik in dit artikeltje toelichten.

Waar was men naar op zoek?

Zelf pasta maken

Ongekookte, zelfgemaakte ravioliVeel mensen willen zelf pasta maken, wat ik alleen maar toe kan juichen. Verder was er iemand op zoek naar een manier om zelf pasta te maken zonder ei. Het ei vervang je voor water, bij 400 gr. bloem gebruik je 3 dl water, een scheutje olijfolie en een snuf zout. Verder bereid je het deeg zoals het normale recept. Wel kan je deze pasta langer bewaren. Je kan het lang laten drogen (lees: 6 uur), maar je kan het ook 2 uur drogen en vervolgens in de koelkast bewaren. Hoe lang het goed blijft hangt een beetje af van de omstandigheden, hoe schoon je werkblad was, hoe droog de pasta is, etc. Een week moet haalbaar zijn. Zelf ravioli maken zal ik binnenkort belichten!

Echte carbonara

Carbonara was populair afgelopen maand: Men was op zoek naar “Echte carbonara“, “Authentieke carbonara“, “Carbonara zonder room” en de “hoogst aangeschreven carbonara“. Als je het mij vraagt: die staat al op Druppels. Maar wie “Jamie Oliver in Italië” heeft gezien, weet dat ze het zelfs in Italië niet vaak eens zijn over het authentieke recept, iedere Mamma doet het toch weer net even anders. 1 ding is zeker (ahum), room hoort niet in Carbonara thuis.

Montecristo TubosDe Dominicaanse keuken

Hoewel ik vrij goed bekend ben met Dominicaanse rum en sigaren, heb ik nog vrij weinig ervaring met de gerechten aldaar. Op z’n zachtst gezegd een slechte zaak, aangezien bijna een kwart van m’n familie daar woont en m’n oom zelfs een restaurant runt. Ik zal me hier dus eens in gaan verdiepen om zo mijn gewaardeerde toekomstige bezoekers tegemoet te komen.

Vanille saus

Vanille saus maken is een uitdaging, maar wel écht de moeite waard. Binnenkort het recept.

Update: Zelf vanillesaus maken

Indonesië

De lijst met zoekopdrachten was natuurlijk veel langer dan dat we hier kunnen bespreken. Tot slot toch nog een lijstje met wat opmerkelijke zoektermen met een Indische achtergrond.

 • Verschil pindasaus en pindasaus – Tja, lastig. Maar even later kwam de volgende voorbij:
 • Gado gado saus verschil pindasaus – Gado gado saus is 1 specifieke variant van pindasaus (er zijn dus meerdere pindasauzen, waarvan Gado Gado saus er 1 is). Voor pindasaus kijk je hier. Gado gado saus wordt gemaakt met ui, knoflook, sambal, Javaanse suiker, azijn, pindakaas en santen. Gado gado saus is over het algemeen vrij dun. De oplettende lezer valt meteen op dat er geen ketjap manis gebruikt wordt!
 • Uit welk land komt pindasaus? en Echte Chinese pindasausIndonesië is het land van oorsprong! Wel wordt de saus daar heel dun en een stuk pittiger opgediend.
 • Sambal goreng telor eenvoudig – Sambal goreng boemboe kan je makkelijk zelf maken, maar als je daar geen tijd voor/zin in hebt: Een bakje Boemboe Sambal Goreng van Koningsvogel bij de toko halen, 4 eieren hard koken, pellen, halveren en met de boemboe in een pannetje op laag vuur laten smoren, met de platte kant naar beneden. Eventueel nog een klein beetje kokoscreme en/of tomatenpuree toevoegen. Serveren bij een rijsttafel.
 • Wat voor vlees zit er in sate babi? – Babi betekent varken, voor de saté gebruik ik meestal hamlappen, door hun vet worden die minder snel droog op de bbq.
 • Zelf sambal maken – De simpelste versie is Sambal oelek, dit is niets meer dan 20 rode pepers fijngemalen tot een moes, met een mespunt zout erbij. Mits in een brandschoon potje bewaard is het tot wel een maand houdbaar. De chillipepers hebben zelf een conserverende werking.

Meer vragen?

Dit was het voor oktober, maar vragen mogen natuurlijk altijd rechtstreeks gesteld worden, dat kan onder aan het bericht, of via het contactformulier.

4 gedachtes over “Vragenuurtje via Google – Oktober 2006”

 1. Wat een service! Dat vind ik het leuke aan deze website, het is echt een kwestie van vraag en aanbod. Bij deze wil ik dan ook gelijk een verzoekje indienen: een aantal lekkere voorgerechten in italiaanse stijl?

 2. De acherliggende gedachte is als volgt: Het brengt ongeluk iemand een mes kado te geven. Daarom geeft men de ontvanger een koperen muntje, zodat hij daarmee het mes kan kopen. Op deze manier is het ongeluk geweken.

 3. mijn zoon vraagt voor zijn verjaardag allerlei soort messen van een bepaald merk. Ik geef hem die graag
  maar nu hoorde ik iets van een cent die je er bij moet geven
  Waarom is dat en waarom persé een kopere
  Ik wil er een gedichtje bij maken waarop dat slaat Weet u het antwoord?
  Bij voorbaat dank
  E.Offenberg

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.