Kook met Jamie

Kook met JamieWedden dat ik van jou een topkok kan maken? Afgelopen maanden zijn we een heleboel topkoks rijker geworden. Tenminste, dat is de uitdaging die Jamie is aangegaan met iedereen die zijn boek Kook met Jamie gekocht heeft.

Van basis tot recept

Jamie begint bij de basis. En dat is broodnodig, weten we inmiddels. Men is steeds verder aan het vervreemden van de oorsprong van ons eten. Kinderen hebben geen idee meer waar hun eten vandaan komt. Jamie Oliver legt uit, aan de hand van duidelijke afbeeldingen, welk stuk vlees waar bij het dier vandaan komt, hoe je het beste vlees inkoopt en hoe gaar je het vlees moet braden.

De insteek is een basisboek afgewisseld met (veelal) Italiaanse recepten. Er is een hoofdstuk gewijd aan pasta, risotto, salades, vlees, vis, groenten alles komt aan bod. Dit boekwerk (ruim 400 pagina’s) is een heerlijk boek om op de bank te lezen op een zondag middag. Je leert steeds weer nieuwe dingen. De recepten zijn lekker en creatief, maar niet moeilijk. Kortom, een echte all-rounder.

Maakt Jamie je een topkok?

Natuurlijk niet. Een topkok wordt je niet met het lezen van 1 boek. Maar dit boek gaat verder dan de standaard receptenbundels. En die achtergrondinformatie is in mijn ogen zo essentieel, wat mij betreft is dit boek dus een echte aanrader, ook voor de hobbykok die alles al denkt te weten. Laat je niet misleiden door zijn vorige boeken, dit boek is echt anders (beter).

Enige minpuntje dat ik kan bedenken is de vertaler. Jammer dat woordgrapjes niet meer kloppen en hier en daar klopt een recept niet meer. Dat het aan de vertaler ligt, weet ik doordat ik de Engelse en Nederlandse versie naast elkaar heb gelegd. Dit zal echter door de meesten mensen niet opgemerkt worden en is dan ook wel een heel klein min-puntje.

Kook met Jamie
Jamie Oliver
ISBN 9021580594
447 pagina’s

» Bestel Kook met Jamie op kookboek.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.