Yes! Lambada’s!

lambada1.jpgEindelijk kon ik ze proeven! Eerst dacht ik ze te pakken te hebben bij de AH, maar helaas, de klantenservice mailde me dat het Elsanta’s waren. Daarna iedere groenteboer lastig gevallen met de vraag of hij lambada’s had, maar het zat niet mee, ze waren op volgens de vakmannen. 1 juni was er een excursie naar Jan Robben, maar daar kon ik helaas niet bij zijn. Volgens Gerrit Jan waren ze niet aan te slepen en bijna overal uitverkocht. Gister in de Beemster waren ze ook niet meer te krijgen.

Tot ik gister langs de groenteboer in de Schoolstraat in Delft liep, in chique zwarte doosjes prijkte nog enkele Lambada’s, à € 4,- ’t pond. Ik had die dag al een pond Elsanta’s gekocht, dus ik kon thuis mooi een blinde proef organiseren.

De proef op de som nemen

Ik moet het de voorvechters nageven, de Lambada verslaat de Elsanta zonder enige moeite. Natuurlijk, het is een natuurproduct, dus er zitten minder zoete Lambada’s tussen en af en toe heb je een hele lekkere Elsanta, maar de smaak van de Lambada is echt een stuk aromatischer en iets zoeter. Maargoed, ik zat dus met 2 pond aardbeien, gelukkig zat Gerrit Jan eerder ook al in die situatie, zelf aardbeienijs maken biedt uitkomst.

Kenmerken

lambada2.jpgVoor diegene die Lambada’s willen kunnen herkennen: Vlak onder het kroontje zit een stukje glad vruchtvlees. Op de foto is hiernaast dit misschien net te zien. Verder heeft de aardbei een spitse onderkant. Maar gewoon aan de verkoper vragen of het Lambada’s zijn is nog steeds de beste oplossing, want dan weet hij dat ze in trek zijn!

5 gedachtes over “Yes! Lambada’s!”

 1. Proficiat! Zo te zien had je inderdaad de enige echte Lambada te pakken. Mooie foto waaraan duidelijk de kenmerken van deze smulaardbei te zien zijn.

  Vragen blijft een goed idee, want de handel moet duidelijk worden gemaakt wat wij willen. Het is echter geen spijkerharde garantie dat je ook Lambada krijgt. Na wat communicatie met Jan Robben en Veiling Hoogstraten lijkt het aannemelijk dat ons regelmatig Elsanta’s voor Lambada’s worden verkocht.

 2. Nog een Lambada-reactie in november, kan eigenlijk niet.
  Lambada is ( in tegenstelling tot Elsanta ) n.l. niet te gebruiken voor de verlate teelt ( plantjes later in seizoen planten en daardoor later te oogsten )
  Waarom toch even een reactie; deze week gesproken met mensen van Fresh Forward; DE aarbeienveredelaars in Wageningen.
  Ook Elsanta komt uit deze stal, maar ook het ras SONATA.
  Een ras dat beter smaakt dan Elsanta mear niet zo goed dan Lambada, echter wel goed houdbaar. ( dit kan jammer genoeg niet gezegd worden van Lambada.

 3. Lambada houdt de gemoederen bezig, ook al is het winter. Er wordt ook jaarlijks over geklaagd: namelijk als ze op zijn. Bij ons (Fresh Forward) melden zich jaarlijks wat telers die hun teleurstelling uitspreken.
  Speciaal voor Jop: Sonata is al volop op de markt, en wordt ook gewoon via supermarkten verkocht. Helaas nog niet via alle ketens, maar dat is een kwestie van tijd. In tegenstelling tot Lambada, die erg zoet is, heeft Sonata een meer duidelijk aardbeiaroma. Is ook erg leker.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.