Vragenuurtje via Google – Maart 2007

GoogleWe hebben het al eens eerder voorbij zien komen: Via google worden, zonder dat mensen het weten, best leuke vragen gesteld.

Tijd om er weer een paar te beantwoorden:

Hoe kan ik makkelijk tomaten ontvellen?

Pak een mes, kerf een kruis in de onderkant, door het vel, maar niet door het vlees. Prik een vork door de kroon van de tomaat en dompel de tomaat max. 1 minuut in kokend water. Het vel krult omhoog en laat zich makkelijk van het vlees scheiden. Kook je hem te lang, dan glijdt de tomaat van je vork en mag je gaan vissen.

Wat is de houdbaarheid van zelfgemaakte ingevroren soep

Ligt er natuurlijk een beetje aan wat voor soep, maar in een *** vriezer kan je zeker een half jaar voort. Schrijf wel even de datum erop, na een half jaar weet je echt niet meer hoe oud welk zakje is.

Waterige lasagna saus

Ja, een bekend probleem, zorg ervoor dat je tomatensaus goed ingedikt is voordat je het tussen de lasagnevellen giet. Kijk ook uit met groenten zoals spinazie, aubergine, courgette, etc. daar komt een hoop vocht uit. Ook je bechamel saus mag vrij dik zijn, door de hoge temperatuur in de oven wordt hij altijd nog een stuk dunner dan je dacht.

Kroketten laten maken

Ja, als je een adresje gevonden hebt, laat het hier even achter, ik houd me aanbevolen. Overigens, zelf maken is ook leuk. De beste kroketten vindt je overigens in Den Haag bij Dungelmann.

Zelf maken

Er is een duidelijke trend waarneembaar van mensen die op zoek zijn naar “Zelf maken …” via Google. Een goed teken, en het zelf maken van pasta vindt dan ook gretig aftrek op Druppels.nl. Er zijn echter dingen, die moet je gewoon niet zelf willen maken. Zo ook de volgende poging: zelf olijfolie maken. Niet aan beginnen. Gewoon naar een goeie importeur gaan en vragen om nieuwe oogst olijfolie. Ook “hoe moet je een mes maken” lijkt me iets te veel ambitie.
Een zinloos feitje: vorige maand zijn er meer dan 200 man op deze site terecht gekomen via Google met in de zoekterm “zelf maken”

Waar smaakt risotto naar?

Hartige rijstepap, die niet helemaal sufgekookt is. Het mooie van risotto is dat het erg romig en vol smaakt, zonder dat je room gebruikt. De combinatie van fond en smeuige rijst geeft het gerecht zoveel smaak.

Wanneer is citroengras vers verkrijgbaar?

Citroengras wordt het hele jaar door geoogst, dus zou altijd vers te krijgen moeten zijn. Je ziet de stengels op steeds meer plaatsen verschijnen, maar de kans op een verse stengel is het grootst bij de toko. Mocht er nog een kluit aan zitten (dan heb je echt een verse te pakken), zet deze dan eens in een pot aarde, soms loopt hij weer uit.

Hoe lang moet lasagna in de oven?

45 minuten op 180 graden.

Gerechten die je van oud brood kan maken

Wentelteefjes! Klopt een ei los met 100 ml melk en een eetlepel suiker. Doe wat boter in de pan, doop de boterham in het eiermengsel en bak in de pan tot hij mooi begint te bruinen. Bestrooien met suiker, stroop of iets anders zoets. Heerlijk op zondagochtend!
Andere toepassing voor oud brood: Zelfgemaakte gehaktballen

Wat gebruik ik voor kruiden in de Italiaanse keuken?

Basilicum, oregano, platte peterselie, thijm, laurier, salie, noem het maar op, het mag allemaal.

Wat ga ik koken?

Tja, kies maar uit zou ik zeggen…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.